Puma

Löpning har aldrig varit Pumas stora sport, men här finns kunskap att göra bra sportskor. De mer avancerade lösningarna för löpare som behöver det där lilla extra är kanske inte Pumas starka sida.

HERRSKOR

Puma Phasis
Pris: 1 100 kr
Vikt: 335 g

En neutral sko fmed riktigt fin löpkänsla, enligt testlöparna. Puma Phasis kan uppfattas som något för hård i dämpningen vilket dock inte uppfattades som negativt av testlöparna.
Puma Phasis hade uselt grepp på snö och is. Skon saknar ett sista snörhål som kan förstärka hälgreppet.
Finns i dammodell.

Puma Tenos
Pris: 1 100 kr
Vikt: 350 g

För er som minns Nike Air Span är detta nästan en kopia i känsla och komfort. En otroligt skön sko med en fin flexibilitet i framfoten. Alla testlöpare trivdes snabbt i denna modell. Näst intill en tränings- tävlingssko trots den höga vikten.
Finns i dammodell.

Puma Heras
Pris:1 000 kr
Vikt:275 g

Denna modell föll inte testlöparna i smaken. Skon kändes tunn och utan dämpning. Puma Heras kändes även tunn i framfoten. Modellen lämpar sig mest på mjuka underlag eller snö.
Finns i dammodell.

DAMSKOR

Puma Phasis
Pris: 1100kr
Vikt: 280g

En neuralsko från Puma med riktigt fin löpkänsla enligt löparna. Kan uppfattas som lite hårdare i dämpningen vilket inte är något negativt enligt testlöparna.
Uruselt grepp på snö och is och det saknas ett sista snörhål som kan förstärka hälgreppet.
Finns i herrmodell.

Puma Tenos
Pris: 1100kr
Vikt: 295g

För er som minns Nike Air Span är detta nästan en kopia i känsla och komfort. En otroligt skön sko med en fin flexibilitet i framfoten och alla löpare blev vän med denna modell. Nästintill en tränings- tävlingssko trots den höga vikten.
Finns i herrmodell.

Puma Heras
Pris:1 000 kr
Vikt:g

Tyvärr föll inte denna modell testlöparna i smaken denna modell kändes tunn och utan dämpning, någon av löparna fick dessutom ont i benen, den kändes även tunn i framfoten. Modellen lämpar sig mest på mjuka underlag eller snö.
Finns i herrmodell.

Mer om Sveriges största skotest 2004