Brooks

Det amerikanska märket Brooks har Stadium som svensk generalagent. Du hittar alltså inte de här skorna i vilken sportaffär som helst, men om du hamnar på Stadium så passa på och känn på skorna som genomgående är välgjorda och ofta har skön passform.

HERRSKOR

Brooks Glycerin 2
Pris: 999 kr
Vikt: 355 g

Passar för löpare med lite smalare fot och med ett neutralt steg. Enormt skön ovandel och mycket komfort. Skon uppfattades som mjuk av testlöparna och hade mycket god löpkänsla på barmark. Tyvärr var skon inte lika bra på snö och is. Perfekt hälgrepp vilket innebär att denna modell passar bra för löpare med smala hälar.
Finns i dammodell.

Brooks Adrenaline GTS 4
Pris: 999 kr
Vikt: 365 g

Snygg, lätt och stabil var några av testlöparnas kommentarer. Brooks Adrenaline GTS passar för löpare som behöver extra stöd för lätt pronation. Skon har förnämlig dämpning. Finns i dammodell.

Brooks Trance NXS
Pris: 1 199 kr
Vikt: 340 g

En av modellerna i testet som passerade utan speciella kommentarer. En sko för löpare som behöver stabilitet och dämpning. Klarade alla underlag utan att någon av testlöparna blev besviken. Ovandeln enormt ombonad och skön. Brooks modeller uppfattades som välgjorda.
Finns i dammodell.

DAMSKOR

Brooks Glycerin 2
Pris: 999kr
Vikt: 300g

Passar den lite smalare foten och för er med neutralt steg. Enormt skön ovandel och mycket komfort. Skon uppfattades som mjuk av löparna och hade en enorm löpkänsla på barmark, tyvärr var den inte lika bra på snö och is. Perfekt hälgrepp vilket innbär att denna modell passar er med smala hälar.
Finns i herrmodell.

Brooks Adrenaline GTS 4
Pris: 999kr
Vikt: 300g

Snygg, lätt och stabil några av testlöparnas kommentarer, den enda modellen där jag inte fick negativa omdömen! För löpare som behöver lite stöd (lätt pronation) och mycket dämpning. Tyvärr hann inte löparna springa maximalt antal mil i denna modell.
Finns i herrmodell.

Brooks Trance NXX
Pris: 1199kr
Vikt: 300g

En av modellerna i testet som passerade utan speciella kommentarer. En sko för er som behöver stabiltiet och dämpning. Klarade alla underlag utan att någon av löparna blev besviken. Ovandelen enormt ombonad och skön. Brooks modeller uppfattas som välgjorda.
Finns i herrmodell.

Mer om Sveriges största skotest 2004