Saucony

Saucony har en stark ställning bland svenska löpare. Funktion och kvalitet ger ett stabilt intryck. Stabil är verkligen ordet för Saucony, inte bara för att här finns riktigt styva skor, utan naturligtvis också för succémodellen Stabil som fortsätter att vara storsäljare år efter år.

HERRSKOR

Saucony Omni Moderate
Pris: 1 200 kr
Vikt: 370 g

En av testets stabilaste skor. Testlöparna berömde Saucony Omni Moderate för stabilitet och komfort. Den räfflade yttersulan ger mycket bra grepp på alla underlag och skapar även en stötdämpande känsla. Några av löparna hade svårt att bli vän med skon.
Finns i dammodell.

Saucony Shadow Trail
Pris: 1 000 kr
Vikt: 355 g

En ny modell som klarar vårt besvärliga klimat med varierande underlag utan anmärkning. Under heta sommardagar kan skon dock bli i varmaste laget. Plastförstärkningen under inre valvet innebär att löpare med låga fotvalv kan få skavsår.
Finns i dammodell.

Saucony Stabil
Pris: 1 200 kr
Vikt: 385 g

Sauconys mest sålda modell. Enda skillnaden mot tidigare år är att färgerna ändrats. Testlöparna trivdes direkt i denna sko som bara kändes bättre och bättre efter varje nytt träningspass. Olika hårdheter i yttersulan gör att Saucony Stabil har utmärkt grepp på alla underlag. Klarar av att kompensera för överpronation. Passar bra också för löpare med riktigt smala fot.
Finns i dammodell.

Saucony Triumph
Pris: 1 200 kr
Vikt: 380 g

En ny sko som passar för löpare med extra tung fotisättning. Mycket löpkänsla trots den höga vikten. Klarar alla underlag. Testlöparna satte frågetecken för komfort och för hälgrepp.
Finns i dammodell.

DAMSKOR

Saucony Omni Moderate
Pris: 1200kr
Vikt: 315g

En av testets stabilaste skor vilket löparna kommenterade med trygghet, stabilitet och komfort. Den räfflade yttersulan ger mycket bra grepp på alla underlag och skapar även en stötdämpande känsla. Några av löparna hade svårt att bli vän med skon.
Finns i herrmodell.

Saucony Shadow Trail
Pris: 1000kr
Vikt: 305g

Nyhet för året och ska tåla vårt besvärliga klimat och underlag vilket den gjorde utan anmärkning. Vid sommartemperaturer kan den bli i varmaste laget. Löparna kommenterade den hårda plastbryggan under inre valvet, vilket innebär att löpare med låga fotvalv bör se upp.
Finns i herrmodell.

Saucony Stabil
Pris: 1200kr
Vikt: 325g

Sauconys flaggskepp och har varit med i många år är exakt lika som tidigare år, en färguppdatering är gjord. Klarar överpronation och den riktigt smala foten. Löparna blev vän med skon omgående den blev bara bättre och bättre, utmärkt grepp på alla underlag, olika hårdheter i yttersulan gör att den har ännu bättre grepp än Moderate.
Finns i herrmodell.

Mer om Sveriges största skotest 2004