13 barn och en Tjejmil

Kompisarna från Uppsala, Anna, Sara och Linda har sammanlagt satt 13 barn till världen. Nu har de också genomfört sitt första Tjejmilen. Trion tycker att löpträning är ett perfekt redskap för att komma iform.

Efter sammanlagt 13 barn bestämde sig kompisarna Anna Lahti, 37 år (fem barn), Sara Omdal, 33 år (fyra barn), och Linda Andersson, 36 år (fyra barn), att börja springa. Första tävlingen tillsammans blev VårRuset nu i våras. Nästa tävling blev Tjejmilen nu i söndags.
– Ett jättekul lopp. Vi kände alla tre att vi behövde göra något efter alla graviditeterna, berättade trion som var idel solsken efter målgång.
Barnen som nu är mellan 2 och 14 år tar förstås fortfarande en hel del tid i anspråk. Men löpträning behöver inte vara så komplicerat.
– Nej, det är bara att ge sig ut i skogen hemifrån. Helt perfekt. Egentligen tycker jag att det här är för mycket folk. Jag gillar att springa ensam i skogen. Det är min bästa terapi, berättade Anna Lahti.

Trion från Uppsala är sugna på nya utmaningar.
– Nja, vi lovar ingenting. Men visst vore det roligt att springa en halvmara. Kanske GöteborgsVarvet eller Stockholm Halvmarathon nästa år, sa Anna, Sara och Linda och kramade om varandra efter de fina insatserna.

Mer om Tjejmilen 2009