Mia vårdar självkänslan i Tjejmilen

- Ha kul från start til mål!
Mia Törnblom är van att coacha för att hitta självkänsla. På söndag ska hon själv ta sig runt Tjejmilen.
Strategin är att bara jämföra sig med sig själv, ha realistiska förväntningar på sina insatser och se alla framsteg som en vinst.

– Jag har tidigare bara sprungit om jag varit jagad eller haft bråttom. Att ta sig runt i löparspåret utan att ha andan i halsen är något nytt för mig, säger Mia.

Med inspiration från sin maraton­löpande man och med en vilja om att ge löpningen en ärlig chans, tackade hon ja till att springa Tjejmilen. Som expert på självkänsla möter hon många som helt eller delvis tappat bort sin självkänsla. Genom att ställa upp i Tjejmilen och vara en ”mänsklig förebild – glad och rund”, hoppas hon kunna inspirera andra tjejer runt om i landet.

På söndag avverkar hon tillsammans med 25 000 andra tjejer en mil runt Djurgården i Stockholm. Hon ser Tjejmilen som ett steg på vägen till att hitta rätt bland olika motionsformer.
– Mitt liv består av perioder av väldigt intensiva arbetsdagar. Hittills har jag inte lyckats få rutin på mina motionsvanor då dagarna ser så olika ut. Löpningen är en motionsform som på så vis passar mig bra då det går att göra närsomhelst, varsomhelst.
– Dessutom tror jag på alla frälsta löpare som predikar om löpningen som den perfekta terapin, fortsätter Mia.

Genom sitt arbete med att coacha människor till att bryta mönster och ändra beteenden, tvekar hon inte en sekund på att hon kommer att klara av utmaningen hon nu står inför.

Fotnot: är specialiserad på skrivande om självkänsla. Hon har också varit programledare för programmet Nyberg och Törnblom tillsammans med Renée Nyberg. Hon medverkar som expert i månadsmagasinet Leva!. Törnblom var sommarvärd i Sveriges Radio P1 2007. (Wikipedia)

Mer om Tjejmilen 2009