Bli starkare löpare med Blossom

Blossom Tainton Lindquist har förstärkt Marathon.se:s träningsstab för utformningen av träningsprogrammen för Vår Ruset. Den välkända tv-profilen visar i fyra nyinspelade instruktionsvideor ännu några nya träningsmoment att lägga in i ett träningspass.
Här ovan bjuder vi på Blossom styrka och fys, ett pass att komplettera löpträningen med.

Styrka är ett mycket bra träningsmoment i en träningshelhet för någon som springer.

Löpningens belastning är delvis ensidig och styrka/fys som aktiverar musklerna lite annorlunda borgar för att man håller sig skadefri. Dessutom gör styrkan dig allmänt starkare, vilket gör att du kan ha en bättre hållning i din löpning och därmed springa med en bättre löpteknik.

Styrke- och fyspasset med Blossom som visas på filmen ger är komplext med några riktigt bra basövningar. Passet ger både styrka, flexibilitet och kondition. Upplägget är att vi kör ”varv” av styrkeserien och kan utveckla passet både genom att lägga till antalet repetitioner per övning eller antalet hela styrkevarv. Passet kan även utvecklas genom att man kör serien snabbare efter hand och då blir konditionseffekten än mer markant.

Övningarna i ett styrkevarv

1. Rullande tålyft.
2. Sträck/Rulla ner på in/utandning.
3. Hög planka till armhävning.
4. Ryggresning.
5. Rullning till rygg och situps. (2 val i utförandet).
6. Höft/Bäckenlyft.
7. Rullning till Mage och upp till knäböj.
Avsluta gärna passet med lite enkel dynamisk eller statisk löparstretch på 5-10 min där du går igenom vader/lår/rygg/höftböjare/rumpa.

Blossoms instruktionsvideor för löpning och ytterligare 26 instruktionsvideor finns tillgängliga för de som har ett aktivt betalprogram på Marathon.se.

Tillsammans med träningsexxperten Anders Szalkai har Blossom utformat träningsprogrammen för Vår Ruset. Nytt för i år är också att alla lopp har fått egna skräddarsydda träningsprogram.