Låt inte våren distrahera dig!

Det är något skönt tokigt med våren. Vårkänslor kan få oss att glömma allt. Helt plötsligt går distanspasset i full fart. Vi hoppar långpassen och skuttar runt i nya lätta tävlingsskor och tycker att vi fått ett nytt löpsteg efter att ha läst någon bok.
Kanske känner du igen Vårtoken? Här är några kännetecken!

Born to Run ylar vårtoken - och det är inte Bruce Springsteen som inspirerar den här gången.

Träning – eller kanske dags att grilla?
Efter att ha haft en plan för träningen hela vintern och fram till maj så blir kontinuiteten helt plötsligt avbruten av helger och klämdagar. På all den lediga tiden finns det massor att göra, kanske lite för mycket. Om Vårtoken hade koll så skulle hon inse att hon missat vissa pass. Men vad gör det? När Vårtoken testar vanliga rundan så går det hur lätt som helst. Att god form är en färskvara och loppet flera veckor bort det glömmer Vårtoken och funderar istället på om det inte kan vara dags för årets första grillkväll.

Testloppet – formtoppen är här!

Klart att Vårtoken ska springa ett testlopp inför GöteborgsVarvet, Asics Stockholm Marathon eller vad målet må vara. Trots, eller kanske just för att Vårtoken missat några pass på slutet så har Vårtoken en formtopp, klarar testloppet med bravur och bävar inte längre för den längre distansen. Med stort självförtroende kan nu veckorna innan loppet ägnas åt annat - och de där sista långpassen behövs ju inte nu när Vårtoken hittat farten.

Upptrappningen – född tiil löpare

Perfekt temperatur och lätta kläder, ljusa morgnar och långa kvällar. Som gjort för att träna, som gjort för att få några extra mil. Perfekt för att träna lite mer snabbhet. Det spritter i benen att göra löpskolningsövningar och jobba med löpsteget inför det långa loppet! Born to Run ylar vårtoken - och det är inte Bruce Springsteen som inspirerar den här gången.

Utrustningen - lättare än någonsin

Av med jackan, in på klädavdelningen och ut ur butiken med kompressionskläder som klämmer och håller i lite här och lite där. Slutskumpat helt enkelt med långa kompressionsärmar, -shorts och -strumpor. Vårtoken känner sig både snyggare och snabbare och funderar varför alla andra springer i shorts och linne.
Dessutom har Vårtoken köpt nya tunna lätta skor (alla säger ju att stabila skor inte behövs) och känner sig rustad för maran.

Mat och vätska – testa allt

Alla pratar om olika rön och dieter. Vårtoken testar så klart allt. LCHF och långpass på bara vatten ena veckan. Kosttillskott och specialdrycker före, under och efter träningen andra veckan. Sista sju dagarna innan loppet är det likadant och vårtoken knaprar powerbars hela veckan och trycker i sig den sista på uppvärmningen och förklarar för alla att efter loppet så ska det äntligen bli gott att få äta riktig mat.

Loppet – allt är glömt

Hur långsamt är inte 6.00 minuter per kilometer? Eller 5.30? Eller 5.00 minuter per kilometer? Även om farten enligt ett uppgjort tidsschema ska Vårtoken till det uppsatta målet så känns den löjligt långsam. Dessutom har Vårtoken trängt sig fram i startfållan och när startskottet avlossas så försvinner den sista spärren och det är full fart.

Känner du igen Vårtoken, eller har du andra kännetecken så dela med dig i kommentarsfältet här nedan!