Priset gör Pegasus 32 till vinnare

Med sin modesta prissättning och stora användbarhet på olika underlag och olika farter är Nike Pegasus 32 en sko för många typer av löpare.
För andra året i rad är Nike Pegasus valet när vi sammanfattar testlöparnas åsikter och testledarnas kritiska ögon.

– En otroligt komplett löparsko för en rimlig peng, är omdömet i testet. Löpare på alla nivåer gillar den och klokt nog har Nike behållit i stort sett allt till version 32. Det finns fler modeller som kan beskrivas som lätta och löpglada. Skor som passar både till distanspass och de snabbare intervaller. Det som till slut gör Nike Pegasus 32 till vinnare är priset. För 1100 kronor får man en bra allroundsko, en sko som dessutom klarar många mil. Så är också Nike Pegasus en modell där utvecklingen gått försiktigt. En modell som föddes 1983 och 2016 har vi alltså testat den 32:a versionen. Föregångaren Pegasus 31 var även 2015 testvinnare. Uppdatering som gjorts till årets testvinnare är att ovandelen har fått materialet Flymesh som ger anpassningspar passform och bättre snörning. Nominerade i kategorin var även Asics GT1000 och Saucony Triumph ISO2.

Sauconys Triumph ISO2 – en bra investering

Betydligt högre i pris ligger Sauconys Triumph ISO2. 1800 kr är priset för Sauconys prestigemodell. Väl investerade pengar för personer med ett neutralt steg som vill ha en mängträningssko som klarar många mil. Med materialet Everun som en toppbädd i mellansulan och häldelen får löparen en skön dämpning utan att mista löpkänslan. 

Asics GT1000 mot nya höjder

Att testet lyfter Asics GT1000 till betyget 8 av 10 beror mycket på att den trots bra pris (1300 kr) har det mesta man kan önska sig av en träningssko. En riktigt bra sko för många löpare på olika nivåer.