Maratonmat från bananer till bars

När man talar om maten som som uppladdning för löpning så kommer det många åsikter. Även om vi är väl medvetna än någonsin kan man ibland fråga sig om det verkligen har blivit enklare att planera sin löparkost. Det andra avsnittet av podden Den största utmaningen handlar om vad vi stoppar i oss, före, under och efter loppet. Lyssna på podden direkt här

Även om vi är väl medvetna än någonsin kan man ibland fråga sig om det verkligen har blivit enklare att planera sin löparkost.
Idag är det inte ovanligt att även motionärer och lufsare bloggar och pratar klohydrattömning, BMR-värden och basalomsättning i kalorier. 
Man kan fråga sig, har det gått till överdrift? Finns det till och med risk att maten går till överdrift och tar över själva njutningen i löpningen? Vilken betydelse har kosten för en maratonlöpare egentligen?
I det andra avsnittet av podden Den stora utmaningen har journalisterna Mattias Bergman och Andreas Utterström gått på djupet när det gäller kost, uppladdningar. En intressant blandning av historia, vetenskap samt inte minst tycke och smak:
– Det viktiga för mig och för andra motionärer, tror jag, är att maten ska vara en njutning och att man äter med vett, säger kocken och maratonlöparen Tommy Myllimäki i en längre intervju om mat och löpning. 
Vi får även träffa bland andra kostexperten Anki Sundin som ger sin syn på mat för träning och vad en maratonlöpare bör tänka på den sista månaden innan maratonloppet. 

Mer om Den största utmaningen