Ny podcast om ASICS Stockholm Marathon

Här kan du lyssna på det första avsnittet i en ny podcast om ASICS Stockholm Marathon. I det första av tio delar har Mattias Bergman och Andreas Utterström banan som huvudtema. Allt från de första tankarna för 40 år sedan till hur den nya banan i 2018 års upplaga växt fram. I det 45 minuter långa avsnittet får vi även möta löparna Ulrika Winberg och Daniel Lindström som berättar om maratonlöpningens magi och varför det är så speciellt att springa maraton i Stockholm.

Lördagen 2 juni arrangeras den 40:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon, och med knappt två månader kvar lanserar nu arrangörerna bakom evenemanget podcasten Den största utmaningen. Podden, som producerats av journalisterna Andreas Utterström och Mattias Bergman, är en reportagepodd som bjuder på inspiration kring så vitt skilda ämnen som mat, mode, den mentala kampen och relationer, allt med en tydlig koppling till löparnas upplevelse kring ASICS Stockhom Marathon.

Premiäravsnittet av Den största utmaningen tar avstamp i den för ett maratonlopp så viktiga banan. Lyssnarna bjuds också på historien om hur ASICS Stockholm Marathon en gång kom till och snabbt etablerade sig som ett av Europas största maratonlopp. En gång i veckan lagom till helgens långpass kommer sedan de tio avsnitten rullas ut.

– Det är ett speciellt år för ASICS Stockolm Marathon då vi firar vår 40e upplaga med en helt ny bana. Vi kände tidigt att vi i år ville ge våra deltagare extra inspiration kring den utmaning som ett maratonlopp är. Genom att sätta ihop reportage om ämnen som vi vet berör men kanske inte alltid är de som man förknippar med löpning- och träningspoddar har vi skapat något som vi tror kommer locka intresserade av motionsevenemang i allmänhet, och ASICS Stockholm Marathon i synnerhet, säger David Fridell som är marknadschef för arrangören Marathongruppen.
Under reportageserien kommer lyssnarna bland annat få möta motionärer, elitlöpare, funktionärer, myndighetspersoner och journalister, som delar med sig av sin kunskap och ger sin bild av ett av Sveriges mest klassiska evenemang.

Producenterna Mattias Bergman och Andreas Utterström har en bred journalistbakgrund från Sveriges viktigaste medier och står bakom flera podcaster, bland annat succén Misslyckade brott.  I Den största utmaningen försöker de fånga de starka känslorna kring ASICS Stockholm Marathon.
– Det har varit fantastiskt roligt att få möta alla entusiaster. Maran är ju en folkfest lika mycket som en tävling. Vi tror att många kan lära sig något men framför allt bli underhållna. Här får man höra om såväl kolhydrattömning som post marathon blues. I bästa fall kanske podden kan hjälpa en att undvika det sistnämnda! säger Mattias Bergman. Den största utmaningen finns att ladda ner där poddar vanligvis finns.

Mer om Den största utmaningen