Springer du ifrån din partner?

Springer du hellre än du sover? Är långpasset roligare än att ha sex? Har du till och med börjat dölja för din partner att du anmält dig till löpartävlingar? Relationer och löpning kan vara svårt – särskilt om din partner inte delar ditt löparintresse.
Det femte avsnittet av podden Den största utmanngen handlar om hur man i en relation hanterar löpningen.

Löpning kan vara ett gemensamt intresse i en relation, men det kan också vara precis tvärtom. 
Lena Cronqvist, socionom och parterapeut ser hur en del lägger ner allt mer och mer tid på träning, och att det med åren har blivit alltmer extremt:
– Jag kan känna att det blir mer och mer, jag har jobbat så länge att jag sett hur det här med intressen har utvecklats. Förr fick man inte vara nördig men det kan man ju vara nu. Nu går man liksom all in för det man gör och man tränar på ett helt annat sätt, man håller på med extrema sporter och när man då går in någonting så totalt och om den andra inte förstår någonting då kan det verkligen leda till problem.

Lena Cronqvists råd för förhållanden där man har olika intressen är att diskutera och försöka förstå varandras behov.  
– Det är väldigt vårt att säga hur man ska hantera det men jag antar att allting i en relation handlar om saker som man måste komma överens om tillsammans. Man kan liksom inte köra sitt eget race när man lever i en parrelation. 

Hör mer i podden av Mattias Bergman och Andreas Utterström. I det 35 minuter långa avsnittet får vi också träffa två par med lite olika relationer till löpning. 

Mer om Den största utmaningen