Skor för Stockholm Marathon 2018

Hör mer om den den specialmodell som tagits fram för Asics Stockholm Marathon 2018 i podden Den stora utmaningen. I det tredje avsnittet inför årets lopp lördagen 2 juni handlar det om skor. Alla löpare vet att ett skoinköp inte är som vanlig shopping. Det är ju ett viktigt stöd i livet som vi ska välja!

I ett 40 minuter långt avsnitt får vi en historisk tillbakablick av utvecklingen. Skoexperten Jörgen Lindh berättar om trender i årets modellutbud men även vad det är för frågor som han tycker att du borde ställa i butiken. I framtiden kan vi designa helt individuella skor och skriva ut dem med 3d-skrivare – men det finns bra sätt att välja sko redan nu. Hör varför .

Vi får också träffa den maratonlöpande modejournalisten Daniel Lindström som berättar varför han har kartongvis med skor i källaren och hur fel det kan bli om man inte hanterar strumporna rätt.
Vana maratonlöparen Ulrica Winberg har också många skor hemma i garderoben – att plocka bort någon är tydligen inte helt lätt.

Camilla Olson från Asics berättar om den speciella modellen  som tagits fram för Asics Stockholm Marathon 2018. En specialversion av Asics Gel Nimbus 20. Med texten Stockholm längs hela sidan, en speciell dekor på plösen och Gamla stans siluett är det verkligen en sko som sticker ut.

Mer om Den största utmaningen