Caroline imponerad av Tjejmilen

– Amazing, var kommentaren från Tjejmilens mest långväga gäst när hon hämtade ut sin nummerlapp på fredagen.
Caroline Hyslop kommer från Nya Zeeland, men bor sedan två månader i Stockholm. Hon var imponerad över att ett lopp med enbart kvinnor kan locka 23 000 deltagare.

Trots att Nya Zeeland är ett land med fina löpartraditioner och utmärkta träningsmöjligheter hade 29-åriga Caroline inte sysslat med löpning förrän hon flyttade till Stockholm.
– Jag började jogga bär jag kom till Stockholm, berättar hon. Att springa är ett bra sätt att se en ny stad.
– Min pojkvän håller på med löpning. Det var han som sa till mig att springa Tjejmilen. Jag har inte ställt upp i en löpartävling på tio år.
– Mitt mål är att klara Tjejmilen på 50 minuter.

Det var full aktivitet i Danicahallen på Östermalms IP under fredagen när utdelningen av nummerlappar började. Cirka 7 000 löpare passade på att hämta sina nummerlappar.
– Det är bra att det kommer många idag, annars blir det jobbigt och trångt i morgon och på söndag, förklarade Annika Bergqvist som är en av de ansvariga för nummerlappsutdelningen.

I Danicahallen ordnades också Tjejmilen Expo, en utställning där loppets sponsorer visade sina produkter och ordnade olika aktiviteter.
Mitt Val, som är en av loppets huvudsponsorer, ordnade en frågesport.
Hemköp, loppets andra huvudsponsor, informerade om Hemköps nya kundkort, och hade samtidigt ett hälsahjul.
Löparna kunde köpa Tjejmilens tränings- och souvenirtröjor samt en rad Nike-produkter.

En av de längsta köerna var vid den monter där man kan anmäla sig till Tjejmilen 2008. Under fredagen var det drygt 500 löpare som passade på att anmäla sig till nästa års lopp. Som snabbhetspremie fick de 2008 års Tjejmilen träningströja i funktionsmaterial.
– Så här många har aldrig tidigare anmält sig vid nummerlappsutdelningen, konstaterade Ewa Orlander som jobbar på Tjejmilens kansli.

Fotnot: Den 24:e Tjejmilen startar kl 12.00 på söndag.

Mer om Allt om Tjejmilen 2007