En mil till Finnkampen

För elitlöparna är Tjejmilen extra viktig i år. Loppet är nämligen observationstävling inför Finnkampen i friidrott som avgörs i Göteborg den 8-9 september.

Här är kort presentation av de mest meriterade deltagarna i Tjejmilen:

1) Lilian Magnusson, Spårvägens FK.
Årets komet inom svensk löpning. I början av juni var Lilian femma i Stockholm Marathon. I början av augusti vann hon SM-guldet på 10 000 m och SM-silver på 5 000 m.

2) Hanna Karlsson,
Malmö AI.
Årets mest framgångsrika SM-löpare. I våras blev Hanna svensk mästarinna på både 4 km terränglöpning och 8 km terränglöpning. I början av augusti spurtade hon till seger i SM-finalen på 5 000 m.

3) Anneli Fransson,
Rånäs 4H.
Säker landslagslöpare som i å år tagit SM-silver på halv maraton (21,1 km) och på 10 000 m samt SM-brons på 5000 m.

4) Anna von Schenck,
Hässelby SK.
Var i våras trea på halvmaraton-SM. Kom på fjärde plats både på 5 000 m och 10 000 m vid friidrotts-SM. Anna var fyra i Tjejmilen i fjol.

23) Isabellah Andersson,
Oskarshamns SK.
Kenyansk löpare som bor i Sverige sedan knappt två år. Vann Midnattsloppet i Stockholm (10 km) den 11 augusti.