Hockeystjärnor i Tjejmilen

Deltagarna i Tjejmilen på söndag får i år ett något ovanligt sällskap. Som mobila funktionärer och inspiratörer får vi se Djurgårdens elitseriespelare i ishockey, med bland andra f.d. NHL-spelarna Jimmie Ölvestad och David Printz när de tar ett träningspass tillsammans med tjejerna.

– Det är självklart för oss i Djurgården Hockey att samarbeta med Tjejmilen. Tjejer gillar hockey och när hockey sänds på TV så är nästan hälften av tittarna tjejer, men på läktarna dominerar fortfarande männen. Vi vill gärna att det kommer fler tjejer på våra matcher, för hockey är ännu roligare live än på TV, säger Djurgårdens lagkapten Jimmie Ölvestad.
Med deltagandet i Tjejmilen vill alltså Djurgården få upp kvinnors intresse för hockey. Djurgården bjuder också in alla Tjejmilen-löpare till en match och även till en hockeyskola där man får lära sig mer om sporten.

I Tjejmilen har hockeykillarna ingen tidtagning, utan de har som främsta uppgift att peppa tjejerna som de sällskapar med på den 10 km långa banan.
– Djurgården tycker att löpningen är en väldigt viktig del av träningen, men jag tror att flera av killarna kommer att tycka att 10 km med konstant pepping är en utmaning, kommenterar Jenny Silfverstrand, evenemangschef på Djurgården Hockey.
Från Tjejmilens sida hoppas man att killarna ska fungera som inspiratörer för de deltagande kvinnorna. Det ingår inte i de långsiktiga planerna att öppna Tjejmilen för män.

– Det här är ett specialarrangemang. Både Djurgården och Tjejmilen vill att människor ska röra på sig, må bra och ha kul. Sedan kan formen variera; vissa tycker det är roligt att springa, andra att spela hockey. Att låta hockeykillarna delta är att ge något extra till Tjejmilens deltagare, säger Åsa Sandström, tävlingsledare för Tjejmilen och dotter till Tommy Björkman som vunnit sex SM-guld i ishockey för Djurgården.

Mer om Allt om Tjejmilen 2007