Tjejmilen motiverar kändiskvartetten

Deckarförfattaren och programledaren Mari Jungstedt är årets Tjejmilen-ambassadör. Till söndagens lopp i Stockholm har hon fått med sina programledarkollegor från TV4:s ”Förkväll” Alexandra Pascalidou, Carolina Gynning och Carina Berg.

Det är en udda kvartett som egentligen inte har så mycket mer gemensamt än just sitt programledarskap i ”Förkväll”. Och så den gemensamma ambitionen att genomföra Tjejmilen förstås.
Ingen av de fyra är någon van löpare och för tre av dem är det också det första motionsloppet de deltar i. Alexandra Pascalidou får ses som tävlingsveteranen i gänget då hon som 15-åring deltog i loppet Rinkeby Runt som hon också vann!

Långpromenader byttes mot joggingturer

Mari Jungstedt har aldrig sett sig som en joggare, men det visade sig i våras när hon inledde löpträningen att hennes dagliga och timslånga skogspromenader med hunden gett resultat i en bra grundkondition.
Långpromenader är en träningsform som verkar passa fler i det här gänget. När Carolina Gynning byter stilettklackarna mot träningsskor så är det oftast för en ordentlig promenad. Alexandra gillar också långpromenader i naturen, men hon har även joggat sig runt världen.
– Jag har joggat i Central Park på Manhattan och i Grand Canyon i USA, mest för att alla andra gjorde det. I Aten är Akropolis runt en fantastisk joggingrunda som jag njutit av sammanlagt fem gånger.

Innan sucken av längtan och avundsjuka hinner tystna lägger Alexandra till:
– Jag har också joggat längs stränderna i Lima i Peru, i Valparaiso i Chile, i Grekland och i Thailand.

Tjejmilen motiverar

Hur kommer det sig då att dessa fyra, aktiva yrkeskvinnor, utan några egentliga löpar- eller tävlingsambitioner satsar på Tjejmilen?
– Jag tycker om att ha mål och det känns otroligt roligt att vid 44 års ålder äntligen ta tag i träningen på ett lite mer strukturerat sätt, säger Mari. Alexandra lägger till:
– För mig är träning meditativt och själsligt stärkande. Jag får vara tyst och rensa tankarna. I både träningen och i andra sammanhang är det bra att sätta upp delmål, att avverka dem successivt för att sedan kunna vara stolt över allt som uppnåtts. För mig är det jättebra att ha Tjejmilen som mål för träningen. En mil kan tyckas oöverstigligt, men dröm och visualisera och se hur allt kan förverkligas, även det mest osannolika. Hela mitt liv är ett bevis för att ingenting är omöjligt. Om jag så kommer sist i Tjejmilen är jag glad för att jag åtminstone hade modet att ställa upp och ambitionen att genomföra loppet!

Tjejerna hinner med annat också

Det är mycket på gång i livet för dessa fyra damer. Mari kommer med sin femte deckarroman lagom till Tjejmilen och har vi tur kan Tjejmilens deltagare bli några av de första som kan köpa sig ett signerat exemplar av ”I denna ljuva sommartid” i samband med nummerlappsutdelningen.
Alexandra kommer också ut med sin nya bok ”TAXI” i Tjejmilen-veckan. I den boken har hon – för stunden får vi hoppas – lagt joggingskorna på hyllan för att i stället intervjua taxichaufförer runt om i världen; från Nairobi i Kenya till New York, USA. Carina Berg och Carolina Gynning fortsätter i TV-studion med nya produktioner.

Mer om Allt om Tjejmilen 2007