– Helt otroligt att vi vann!

Det var stort jubel när speakern Thomas Enström förkunnade att Magic Four vunnit högsta vinsten bland drygt 1 200 anmälda Tjejmilen Kvartetter.
– Helt otroligt, jublade Cecilia Berglund
– Jag som aldrig ens vunnit på chokladhjulet på Liseberg konstaterade Irene Olsson.

De fyra tjejerna, som träffats under studietiden i Lund, vann nu var sin resa till Tjejmilen i Dublin nästa år. Alla fick dessutom ett signerat exemplar av Mari Jungstedts deckare I denna ljuva sommartid.

Marie Haraldsson plockade med sig Anna Annerås, Irene Olsson och Cecilia Berglund och anmälde Tjejmilenkvartetten Magic Four.
– Det är första gången vi är med i ett lopp, berättade Marie, som de senaste månaderna har försökt inspirera sina kompisar att träna ordentligt.
– Marie har hetsat oss, skämtade Anna.
– Vi har tränat mer eller mindre seriöst allihopa.
Magic Four-tjejerna klarade alla Tjejmilen under 63 minuter. Irene Olsson var snabbast med 53.07.
– Nu ska vi hem och läsa och så ska vi träna. Vi ska springa snabbare i Dublin, kommenterade Marie.
– Jag måste skaffa mig nya skor, förklarade Irene. Mina skor för 500 pix räcker inte längre. Men visst ser dom lite proffsiga ut när dom är så här leriga!

Marie, Anna, Irene och Cecilia kom till Stockholm på fredagen. De tog vara på SJ:s erbjudande om 20 % rabatt på tågresor till Tjejmilen. Magic Four bodde hemma hos Maries syster på Ekerö där de laddat inför Tjejmilen på ett annorlunda sätt:
– Igår var vi lekledare för 15 femåringar som hade kalas.
Så nu får Marie börja leta efter ett barnkalas i Dublin som uppladdning inför loppet den 2 juni nästa år.

Mer om Allt om Tjejmilen 2007