Isabellah i ensamt majestät

Isabellah Andersson vann för femte gången ASICS Stockholm Marathon. Foto: DECA Text och Bild

Isabellah Andersson infriade sitt favoritskap och tog idag sin femte seger i ASICS Stockholm Marathon. Från första steget anförde hon damfältet och redan vid passeringen vid 10 km ledde hon med över en halvminut.

– Det kändes bra idag och jag är nöjd med både tiden och placeringen. Jag trodde att fler skulle hänga med, att vi skulle springa tillsammans men jag fick göra mitt eget lopp, sa Isabellah direkt efter målgången.

Vid fredagens presskonferens varnade Isabellah för kenyanskan Salina Kosgei som har flera fina placeringar från Boston Marathon i bagaget, men väl på startlinjen idag visade sig Isabellahs ASICS Stockholm Marathon-rutin var för stark.

– Jag sprang ensam under långa delar av loppet, hade inte ens någon av herrarna i närheten. Men som vanligt var publiken fantastisk och hjälpte mig in hela vägen. Att springa in på Stadion och höra jublet är mycket häftigt. Det gör allt lättare, berättade Isabellah vars segertid 2.34.49 är hennes näst bästa tid i ASICS Stockholm Marathon.

Tvåa i loppet var etiopiskan Halima Hassen Beriso, som kom i mål på en tid precis under 2.42 och var distanserad med över sju minuter. Trea totalt och tvåa i SM kom FK Studenternas Frida Lundén på 2.46.42. Trea i SM klassen var Hässelby SKs Josephine Ambjörnsson.

För Isabellah innebär segern hennes 23 individuella SM-guld, vilket gör henne till den vinstrikaste damen i historien.

Mer om Asics Stockholm Marathon 2013