Skon som alla (maraton)löpare vill ha

Kanske blir det samlarvärde - eller åtminstone affektionsvärde.
Hur som helst gör den speciella skon Asics Nimbus 14 Stockholm Marathon Edition succé.
– Ja, det är den här skon som folk frågar efter, säger Magnus Däcksfors från Asics i försäljningen på Marathon Expot.

Det är för den speciella dekoren, färgställningen och Asics Stockholm Marathon-loggan på plösen och trycket på innersulan som folk köar för att köpa skon. I funktion är det samma Nimbus 14 som i Sveriges största skotest fick goda åtta av tio stjärnor i betyg.

– Det här är en grundträningssko, men sedan har vi det nya natural-running segmentet där vi kommer med flera modeller, säger Magnus Däcksfors. Det är skor med lägre häl- till tådropp. Det handlar om 6 mm i de här skorna mot 13 mm i konventionella Nimbus.

–Natural-produkterna är gjorda för att springa korta distanser, de är mycket följsammare mot fotens naturliga rörelser och tränar mer musklerna i foten, ett sätt att bli en bättre löapre men det är ingen speed-sko, där har vi skor som DS Trainer och DS Racer,

Magnus Däcksfors menar dock fortfarande att konventionella skor typ Nimbus är basen, skor för den mesta distansträningen, sedan kan man komplettera med en annat typ av sko. Det kan vara en natural-running-sko, en tävlingssko för att bli lite snabbare, eller kanske en trailsko för terräng.

Mer om Asics Stockholm Marathon 2013