Minimaran avslutade intensiv vecka

Orken verkar aldrig ta slut för Isabellah Andersson.
Dagen efter sin seger i Asics Stockholm Marathon var hon en av huvudattraktionerna på Minimaran. Kön för att få en autograf var lång trots att Isabellah skev på så pennan nästan glödde.

Trött?
– Det här är väl ingenting, inte jämfört med hur jag fick jobba igår, skojade Isabellah och fortsatte i högsta maratontempo.

Östermalms idrottsplats kunde ha bytt namn till Östermalms Festplats på söndagen. För Minimaran är en enda stor fest och redan innan loppet börjar det med ansiktsmålning, hoppborgar, snabbtiokamp, bollkastning och chokladhjul.

Med strålande sommarväder blev det skönt för alla föräldrar och kanske lite varmt för alla de drygt 6000 deltagarna mellan fem och sjutton år. Distanserna är mellan 1170 och 3920 meter med målgång inne på Stockholms stadion.

Minimaran avslutade en intensiv vecka för de båda arrangörsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. I måndags och tisdags ordnades Vår Ruset med drygt 30000 tjejer som sprang 5 kilometer. I lördagens Asics Stockholm Marathon sprang 15680 löpare i mål. Totalt med Minimaran mer än 50000 löpare på en vecka!

Mer om Asics Stockholm Marathon 2013