Rogers 40:e raka lopp

- Det var en kompis som lurade in mig på det här. Jag hade sprungit en del på bana när Lidingöloppet startade 1965 och tyckte att det lät lite spännande.
Så började det för Roger Antonsson från Solvikingarna som på lördag springer tremilen på Lidingö för 40:e gången.

Roger Antonsson är en av de fyra löparna som springer sin 40:e tremil på lördag.
- Nuförtiden springer jag inga andra lopp än Lidingöloppet. Andra intressen tar för mycket tid, säger den 65-årige pensionerade frisören från Göteborg.
Med åren har det blivit roligare att påta i trädgården än att springa olika lopp. Förr sprang han en fem- sex andra lopp per år för att komma i form till Lidingöloppet. Bästa resultaten gjorde han i början av 80-talet när han sprang på goda 1.51. Under många år var det också kampen med Ludvikas Gary Johansson som sporrade. Garry är en av dem som sprungit sedan 1965 och Roger och Gary tävlade om att vara snabbaste "alla-gångers-löpare".
- Men Garry fick problem med astma och hade också något sorts hjärtbesvär, säger Roger. Man ska ha tur och vara frisk för att kunna hålla sviten och för att kunna hålla en hög nivå.
Endast fyra löpare har fullföljt alla 39 loppen på 30 kilometersbanan. Förutom Roger och Gary är det Lars Nordin och Sune Eriksson. Ytterligare nio löpare har varit med ända från början men springer numera i de kortare veteranklasserna över 15 eller 10 kilometer. Det skulle också Roger kunna göra.
- Så länge som det känns bra kommer jag att fortsätta springa 30 kilometersbanan.

Här är de tretton löparna som har fullföljt alla 39 Lidingöloppen
Roger Antonsson, Solvikingarna
Sune Eriksson, Vagnhärads SK
Garry Johansson, Ludvika FFI
Lars Nordin, Spadab
Alvar Asplund, IFK Borgholm
Jan-Olof Dackebro, Sundbybergs IK
Gunnar Granbäcken, Vårgårda IK
Christer Grunder, Helukabel AB
Ingemar Hellström, Kronobergs IK
Sven-Erik Johansson, Åhlén&Åkerlund
Börje Larsson, Skenninge IK
Ingemar Lyttbacka, IK Stål
Bertil Skagerström, OK Denseln

Mer om Lidingöloppet 2004