Malin ska ha kul i tre timmar

Av alla debutanter i årets lopp är det en som sticker ut lite extra – Malin Ewerlöf-Krepp. Hon är Sveriges bästa medeldistanslöperska genom tiderna och när bankarriären nu är avslutad sedan tre år är det dags att göra verklighet av ett sedan länge uppsatt mål – maraton!

– Jag har ju länge sagt att när jag blir tillräckligt gammal och har avslutat bankarriären så ska jag springa maraton. Det har blivit ett antal Lidingölopp över tre mil och nu är det äntligen dags för maratondistansen, förklarade Malin på Stockholm Marathons presskonferens på fredagseftermiddagen.
Hon avslutade bankarriären våren 2002 och har sedan dess fött två barn – senast Emma som föddes i november. Hon började träna i januari och på ett träningsläger i Portugal i mars körde hon två pass om dagen.
– Jag bestämde mig för att springa Stockholm Marathon för 1,5 månad sedan och sedan dess har jag ökat på träningen ytterligare. De senaste två månaderna har jag sprungit tio mil i veckan och målet är att ta mig under tre timmar, förklarar hon.
Tio mil i veckan är ungefär samma volym som hon hade som elitlöpare på 90-talet, skillnaden är att då sprang hon tio pass per vecka mot fem nu.
– Då var det betydligt mer kvalitet. Nu springer jag längre under varje pass.

”Jag ska njuta och ha roligt!”
Förutom att Malin vill springa under tre timmar så har hon ytterligare ett mål med lördagens lopp:
– Jag ska ha roligt, njuta av publiken och genomföra loppet i min egen fart! Jag kommer inte att hänga på elittjejerna utan ska springa på klockan för att försöka ta mig under tre timmar. Det är en lång sträcka och jag vet att jag kommer att bli trött på slutet fast jag öppnar lugnt, förklarar hon.
Malin bor på Lidingö med sin familj och det är också där hon oftast tränar. Till skillnad från elitkarriären så kommer nu löpningen i andra hand. Familjen har förstaprioritet.
– Ja, ibland tränar jag tidigt på morgonen, ibland på kvällen och ibland direkt efter middagen. Förut var löpningen mitt jobb och då tränade jag oftast två pass om dagen. Men så är det inte heller någon riktig elitsatsning jag bedriver nu utan på lördags ska jag ut och ha kul!, avslutar Malin.

Mer om Stockholm Marathon 2005