Tjejmilen-träningen tar ett steg till

• Intervaller varannan vecka.
• Löpskolning med olika övningar
• Styrka och stretching.
Träningsprogrammen för Tjejmilen börjar nu på allvar. Inspiration för alla som vill träna löpning i sommar!

– Med sommarens intåg går programmen in i en ny fas där grunden är lagd och träningsinnehållet blir än mer varierat och mer målinriktat mot Tjejmilen, säger träningsexperten Anders Szalkai som coachar i programmen tillsammans med Anna von Schenck och Jennie Cernejul.  
– Har man en viss grund att stå på kan man enkelt hoppa in i träningen trots att programmet pågått ett tag. Många veckors träning återstår, och dessa veckor kommer i en härlig period som verkligen bjuder in till löpträning.

Grunden i all löpträning är distansträning i bekväm fart. Variationen och upptrappningen får man med olika speciella träningsformer.
Det kanske kan låta komplicerat med fartlek, långa intervaller, backintervaller och allt vad det kan vara. Med filmklipp som funkar direkt på datorn eller till och med en uppkopplad smartphone får man förklaring och tillsammans med en detaljerad instruktion så är det här program som alla kan klara av.

– Grundtänket är detsamma i alla program, att man ska få testa på lite nya träningspass, men det skiljer naturligtvis mycket mellan programmen när det gäller hur ofta och hur intensiva passen är, säger Anders Szalkai.

– Även om programmet nu har pågått några veckor är det absolut inte för sent att hoppa på träningsprogrammen.
– Du kan enkelt titta tillbaks på de pass som programmet passerat, och läsa träningspassbeskrivningen och på så vis kommer du säkert känna att du varit med från start. De missade passen har ingen avgörande betydelse för att du ska klara följa programmet om du väljer rätt nivå.

Kolla in nivåerna och läs mer om programmet på länken nedan.