Test: Denon AH-W150 Exercise Freak

Brister i designen

Denon AH-W150 Exercise Freak

6/10

På papperet ser Denon AH-W150 Exercise Freak ut att vara den perfekta hörluren för löpare. Det finns trots allt en anledning till att Denon kallar den för ”Exercise Freak”. Den är trådlös och ansluts till smarttelefonen med hjälp av bluetooth. In-ear-hörlurarna krokas fast på öronen och på baksidan av huvudet sitter de ihop med ett halvstyvt band. Vill man ha den medföljande väskan hängande i bältet följer det med en karbinhake.

Byggkvaliteten är helt okej, men det klaffar ändå inte riktigt. I jämförelse med exempelvis Plantronics Backbeat Fit känns de inte alls lika självklara. De sitter lite sämre, de är lite otympligare och de är inte riktigt lika lätta att manövrera. Om du är ett fan av in-ear-hörlurar och tycker om att stänga ute omvärlden kan du å andra sidan glädja dig åt att de trycks in en bit i öronen.

Ljudet är helt klart godkänt, även om det inte når upp till några toppnivåer. Framförallt gillar vi att utformningen tillåter en djupare bas än vad vi är vana vid från liknande hörlurar.

Fakta:

Pris: 898 kr
Typ: Trådlös in-ear
Frekvensomfång: 5–25 000 Hz
Mikrofon: Ja
Anslutning: Bluetooth 3.0
Batteritid: 7 timmar
Vikt: 23 gram

Utrustning