Test: Plantronics Backbeat Fit

Vinnaren i löpspåret

Plantronics Backbeat Fit

9/10

Om man är ute och springer mycket är det trådlösa hörlurar som gäller. Plantronics Backbeat Fit är som gjorda för fartfyllda aktiviteter med robust yta och en gummerad öronkrok som håller dem på plats i alla lägen.

Paret vi testar är i skrikig orange kulör, men modellen finns i ett gäng olika färger. Genomgående är att de inte är särskilt diskreta, men med tanke på det rådande träningsmodet behöver det inte vara en nackdel. På tal om träningsmode följer det med ett matchande neoprenfodral för att spänna fast smarttelefonen i bältet eller på armen.

Hörlurarna, som sitter ihop med ett band i nacken, hängs på öronen och trycks in lite lätt utan att blockera hörselgången helt. De är svettåliga, välbyggda och är bekväma att bära. Många träningshörlurar har problem med svårbegripliga reglage men här har man verkligen tänkt till. Trots att samma knappar har flera funktioner är det inga problem att justera volym eller svara på telefonsamtal.

I och med att öronpropparna inte går särskilt långt in i öronen går vi miste om den allra tyngsta basen, men för att vara en dedikerad träningshörlur låter det riktigt bra. De är inte heller särskilt bra på att stänga ute omgivningsljud, men när det kommer till löpning i stadsmiljö är det snarare en fördel.

Fakta:

Pris: 799 kr
Hörlurstyp: Trådlös in-ear
Frekvensomfång: 20–20000 Hz
Mikrofon: Ja
Anslutning: Bluetooth 3.0
Fjärrkontroll: Ja
Batteritid: 8 timmar (336 timmar standby)
Vikt: 24 g

Utrustning