Test: Philips Actionfit Overdrive

Fjäderlätta och prisvärda

Philips Actionfit Overdrive

5/10

Hörlurar som följer med till gymmet eller till löpspåret lever ett tuffare liv än hörlurarna som används på kontoret eller i kollektivtrafiken. Just därför vill många ha ett billigare alternativ och då kan hörlurarna i Philips Actionfit-serie vara värda att tittar närmare på. Actionfit Overdrive är deras bygelmodell och med en prislapp runt 500 kronor lär de attrahera många.

Det första som slår oss är att de känns aningen plastiga, men å andra sidan är vikten föredömligt låg. De ska tåla regn och svett och har en kevlarförsedd sladd som tydligen ska tåla riktigt tuffa tag. Kroken som sitter runt örat kan justeras så att den passar perfekt och att kabelnypan är försedd med en reflex är en kul detalj.

Vad mer kan man önska? Om ditt svar är ”förbaskat bra ljud och brutal bas” finns det anledning att se upp. När vi testar hörlurarna på lägre volym låter det riktigt bra med klar diskant och rena toner, men när vi vrider upp volymen kommer begränsningarna fram. Det är skrikigt, hårt och inte särskilt skönt att lyssna på. Att man är trött i benen efter en löprunda är helt okej – men man vill inte vara trött i öronen.

Fakta:

Pris: 499 kr
Hörlurstyp: In-ear med bygel
Frekvensomfång: 6–24000 Hz
Kabellängd: 1,20 m
Mikrofon: Ja
Fjärrkontroll: ja
Vikt: 7,1 g

Utrustning