Test: Jaybird Bluebuds X

Stilig men dyr allroundhörlur

Jaybird Bluebuds X

8/10

Sportiga bluetooth-hörlurar utan sladd har en tendens att se ut som utspökade hörapparater, men Bluebuds X från Jaybird är någonting helt annat. Lurarna vi testar är tufft kamouflage-färgade och att de är både små och lätta gör att du kan bära dem på stan utan att skämmas.

Men om man ska se cool ut får man göra uppoffringar. Det finns till exempel ingen krok att hänga över örat, så av naturliga skäl sitter de inte lika säkert som andra varianter. Även om lurarna sitter bra innan du drar ut på löprundan kommer svetten att göra dem hala, så det är viktigt att välja rätt silikonkudde och rätt gummivinge för att hålla dem på plats. Vill du att de ska sitta på riktigt bra förkortar du sladden med den medföljande klämman och trär den över öronen. Det fungerar, men sladdförkortaren är bökig och det blir inte särskilt snyggt.

För att ljudet ska komma till sin rätt behöver hörlurarna sluta riktigt tätt, och så fort de åker ut lite försvinner den i övrigt imponerande basen. Det ska verkligen understrykas att Bluebuds X har grymt bra ljud och en tyngd som förvisar många av konkurrenterna till skamvrån. Konstruktionen gör dock att omgivande ljud stängs ute helt och hållet, vilket kan vara värt att tänka på.

Fakta:

Pris: 1390 kr
Hörlurstyp: Trådlös in-ear
Frekvensomfång: 20–20000 Hz
Mikrofon: Ja
Anslutning: Bluetooth 2.1+EDR
Fjärrkontroll: Ja
Batteritid: 8 timmar (250 timmar stand-by)
Vikt: 13,8 g

Utrustning