Test: Yurbuds Inspire 300 for Women

Kul lösning för små öron

Yurbuds Inspire 300 for Women

6/10

Säga vad man vill om färgerna, utformningen och valet att marknadsföra en hörlur speciellt för kvinnor. Men att många – både kvinnor och män – har svårt för in-ear-hörlurar är ett faktum. Alternativet brukar vara de där sorgliga sakerna som följer med smarttelefonen men sådana vill man ju helst slippa.

JBL försöker råda bot på problemet genom att klä in sina hörlurar i silikon. Istället för att delen som ska in i hörselgången håller dem på plats kilas de fast redan i örat. Det som sedan glider in i hörselgången är en sladdrig liten pip av gummi.

Om man bortser från att materialet känns lite kladdigt och att det har en tendens att dra till sig smuts är det en bra idé som fler borde utforska. Det krävs lite lirkande för att få pipen i rätt position, men den gör sitt jobb utan att stänga ute allt ljud från omgivningen.

Tyvärr lämnar ljudet en del att önska. Det är aningen grötigt samtidigt som vi saknar den klarhet som andra hörlurar erbjuder. Men för priset är det ändå okej och den unika utformningen gör dem definitivt värda att titta närmare på. I synnerhet om du har små öron.

Fakta:

Pris: 368 kr
Typ: In-ear
Frekvensomfång: 20–20 000 Hz
Fjärrkontroll: Ja
Mikrofon: Ja

Utrustning