Test: Sony AS800BT

Bra ljud i klumpig förpackning

Sony AS800BT

6/10

Sonys bluetooth-hörlurar känns oerhört gedigna och välbyggda. De tål svett och regn och om du har en enhet som är utrustad med NFC så är de busenkla att para ihop. Hörlurarna sitter ihop med en relativt kort sladd som går att korta ner ytterligare för placering bakom huvudet. De medföljande silikonvingarna gör ett godkänt jobb med att hålla dem på plats i örat, men om man vill att de ska ska sitta ännu bättre föreslår Sony att man vänder på dem och drar sladden ovanför örat.

Problemet är att själva hörlurarna är för långa för att du ska kunna hänga sladden över örat på ett bra sätt. De är bara fem millimeter längre än Jaybird Bluebuds X, men i jämförelse känns de vansinnigt otympliga. Ett annat problem som rör designen är att reglaget bara består av en knapp. För att byta låt eller justera volymen måste du memorera olika kombinationer av långa och korta tryck – och när de ska utföras i farten är det lätt att göra fel.

När det kommer till ljudet har Sony satsat på rent och ofärgat ljud befriat från överdriven bas. Möjligen är det ett ljud som passar bättre i hemmets lugna vrå än på en löprunda, men det är bara en fråga om personliga preferenser. Om det inte hade varit för designmissarna hade betyget varit mycket högre.

Fakta:

Pris: 1400 kr
Hörlurstyp: Trådlös in-ear
Frekvensomfång: 20–20000 Hz
Mikrofon: Ja
Anslutning: Bluetooth med NFC
Fjärrkontroll: Ja
Batteritid: 4,5 timmar (250 timmar stand-by)
Vikt: 16 g

Utrustning