Emma klarade EM-kvalet

Det har visat sig att de svenska kvalgränserna till EM i halvmaraton är tuffa.
Men på lördagen så klarade Emma Nordling som andra svenska kvalet till EM, Silver i SM efter Isabellah Andersson med tiden 1:16:27. Tre sekunder under den magiska kvalgränsen på 1.16.30 som förbundskaptenen Karin Torneklint satt upp för kvalgräns i GöteborgsVarvet.

Emma var för två år sedan bästa svenska i GöreborgsVarvet. 2015 var Ullevis Threrese Ohlin före och i år var Isabellah Andersson. Men det var på vippen att Emma kom ifatt när Isabellah fick uppenbara problem,

– Jag trodde att avståndet var för stort att ta in, men så stannade hon för att stretcha och då väcktes hoppet, men jag räckte inte riktigt till,

Men Emma försökte, och det var inte långt ifrån. Inte mer än sex sekunder! 

– Jag är förvånad och jättenöjd, säger Emma Nordlin som kan känna sig säker på att bli erbjuden en av de där fem platserna i EM-laget.

Isabellah Andersson är förhoppningsvis ankare i laget, Den enda tjejen före Emma som kvalat in.

Bakom Emma kom också FK Studenternas Frida Lundén starkt på slutet, endast fyra sekunder efter Emma. En sekunddramatik om medaljer och EM-kval. Även om Frida Lundén missade gränsen så gjorde hon det med minsta möjliga marginal. En sekund i ett halvmaraton är som tre tusendelar i ett 100-meterslopp.

I så fall börjar det alltså ändå se ut som att det finns material för ett lag.Vilka andra tjejer som kan få samtal från Karin Torneklint kan vi bara gissa. Men att Spårvägens Cecilia Norrbom är en av dem är sannolikt. Frågan är vem som är den femte tjejen in i laget.

Mer om GöteborgsVarvet 2016