Ett års planerande för ett dygns löpning

Åsa Sandström hoppas att molnen lättar så att löparna får se midnattssolen under natten till måndagen när den tredje etappen av
Dunder Dygnet avgörs.

- Om den är klart väder får löparna en överväldigande vy när de är uppe på toppen av Dundret. Är det dessutom molfritt så att de får uppleva midnattssolen så blir detta en fin upplevelse för deltagarna, säger Åsa, som är tävlingsledare för Dunder Dygnet.
Tidigare i veckan hade Gällivare solsken, men under lördagen var det molnigt och regnigt. Står det vädret sig blir söndagens inledande etapp, 17 km längs en historisk ridled, extra krävande.
- Allt ser bra ut. Vi har planerat den här tävlingen i ett år, så jag hoppas att allt ska fungera.
Drygt hundra löpare är anmälda till denna annorlunda tävling.
- Vi hoppas att premiären går bra. Vi har medvetet startat i liten skala. Nästa år räknar vi med betydligt fler deltagare.
Åsa Sandström kommer från Stockholm och arbetar normalt med Stockholm Marathon, Tjejmilen och andra löpartävlingar. Hon och alla som kommer söderifrån för Dunder Dygnet glädjer sig åt att myggen än så länge knappt visat sig.
- Det här blir en kul tävling. Man märker på deltagarna att de är väl förberedda och att de laddad speciellt för Dunder Dygnet. Klockan 11 på söndagsförmiddagen startar den första etappen. Strax efter klockan 17 på måndagskvällen koras vinnaren när etapp fem avgörs.

Mer om Dunder Dygnet 2002