Bara att trycka i sig pasta!

Dagens rätt i Åre: Pasta, på tvären och längden. Men allrahelst Magdalenas medaljpasta som serverades på FEMs kolhydratchock.
- mmm... det är bara att trycka i sig, säger Mats Isaksson från Luleå som på fredagen ska ge sig ut på tuffa FEM 70 tillsammans med Jonas Drugge.

- Det här är väl någon sorts 30-årskris, flinar Jonas Drugge och skakar på huvudet åt tanken att springa 70 kilometer på två dagar.
De två gamla (förlåt!) fotbollsspelarna från Luleå har lärt sig att ladda med kolhydrater. Gröt till frukost, sedan pasta till lunch och sedan ännu mer pasta till middag.
150 hungriga löpare lastade pasta på torsdagskvällen. Till och med Powerbars kostexpert Fredrik Kouppa propagerade för pasta och annan kolhydratrik mat.
- Min rekommendation är att man ska äta vanlig mat både före och efter loppet, säger Fredrik Kouppa.
- Men under loppet och direkt efteråt är förstås en Powerbar, gel och sportdryck det som gäller.

Registreringen för FEM pågick under hela torsdagen och sent in på natten. 300 löpare i 12 olika klasser hämtade nummerlapp, stämpelpinne, kartor, kontrolldefinitioner. FEM har under helgen hyrt in sig i Åre Fjällby och det går inte att missa vad som är på gång. Utanför entrén har Fjällräven satt upp de häftigaste fjälltälten. Utanför lägenheterna diskuteras utrustning, någon går igenom ett strethingprogram medan andra provar ett lånat tält.
- Ska det verkligen vara så här, undrar Johan Samuelsson och böjer i en tältbåge.
- Ska det nog, säger kompisen Martin Åkerlund som varit med åtminstone en dag i FEM förut.
- Min kompis förra året fick kramp redan efter en mil och vi tvingades bryta vid nattlägret. Men nu har jag fått förstärkning.
Fjolårets FEM70 var grymt hårt. Distansen är alltid tuff, och när det dessutom är skitväder blir det inte lättare.
Årets väder ser ljusare ut.På torsdagen var det 24 grader mitt på dagen och klarblå himmel.

Mer om FEM 2002