Kändiskvartett i Tjejmilen

Fjolårets nyhet Tjejmilen Kvartetten har blivit en stor framgång. Bland de 1026 fyratjejsgäng som finns med i loppet finns artisterna Kayo Shekoni och Malin Berghagen, curling-drottningen Anette Norberg och deckarförfattaren Karin Wahlberg. En kändiskvartett helt enkelt!

Det är i samarbete med tidningen Tara som Tjejmilen trummat ihop kändiskvartetten.
Ingen av de fyra har tidigare sprungit Tjejmilen, men nu bildar de Taras kändiskvartett för att sporra och motivera att komma igång och motionera.

Malin Berghagen
som precis fyllt 40 år har aldrig sprungit tidigare men tycker att det känns jättebra att nu få vara med i det här sammanhanget.
– Det är så mycket jag känner att jag vill göra nu när jag har fyllt 40. Tjejmilen är ett delmål, jag ska också börja träna kampsport med en sexfaldig karatemästare och så vill jag komma tillbaka till filmandet, säger Malin Berghagen.
Till hösten får vi se mer av Malin Berghagen, då hon har en roll i nya Wallander-filmen Luftslottet.

Karin Wahlberg, 55 år,
har tvärt emot Malin sprungit mycket tidigare i livet, men det var tio år sedan sist.
– Jag mår fysiskt och psykiskt bra av att röra på mig. Jag kan nästan inte bara gå, utan föredrar att springa, säger Karin som hoppas springa Tjejmilen på cirka en timme.

Kayo Shekoni, 42 år,
har aldrig sprungit en mil tidigare och aldrig deltagit i något lopp.
–Jag tycker om att springa, men brukar varva jogging med powerwalking tre till fem kilometer.
Men jag är en riktig tävlingsmänniska och jag har slutat röka också, så nu är jag jättekaxig, säger hon.

Anette Norberg,
40 år, OS-mästarinnan i curling, har Tjejmilen som ett delmål för sin träning.
– Jag måste vara i bra form inför curlingsäsongen som börjar i september, säger Anette.

Tanken med Tjejmilen Kvartetten är att det känns mer inspirerande att vara några stycken när man ger sig ut på en joggingrunda eller när man tävlar. Därför kan det vara kul att samla ihop fyra Tjejmilen-deltagare och bilda en kvartett.
Nästan var femte deltagare – eller totalt 4 104 – i årets Tjejmilen är anmälda via Tjejmilen Kvartetten. Deltagarna i Tjejmilen Kvartetten deltar i utlottningen
av 75 lagpriser.

Mer om Tjejmilen 2006