Redan start för nästa års Tjejmilen

Det var full aktivitet i Danicahallen på Östermalms Idrottsplats i Stockholm när Tjejmilens nummerlappsutdelning öppnade klockan 10 på fredagsförmiddagen. Nära 7 000 av de 22 000 anmälda passade på att hämta ut sin nummerlapp i god tid.

Många av Tjejmilen-deltagarna stannade länge vid nummerlappsutdelningen för att ha tid att besöka den sport- och fritidsutställning som ordnadas i Danicahallen. Det finns t.ex. möjlighet att testa sin spänst genom att ställa upp i stående längdhopp i SATS monter.

Drygt 300 av besökarna passade på att anmäla sig till nästa års Tjejmilen som avgörs söndagen den 26 augusti. De som är snabba att anmäla sig får utan extra kostnad den officiella träningströjan för Tjejmilen 2007 som snabbhetspremie. Tröjan, som är i funktionsmaterial, kostar normalt 195 kr.
På söndagen öppnar för övrigt anmälan till nästa års lopp på Tjejmilens
hemsida www.Tjejmilen.se

Ida Nilsson, som är favorit i Tjejmilen, inledde sin jobbiga helg på fredagskvällen. Årets EM-sjua på 3 000 m hinder fick hoppa in som reserv på 1 500 m i Finnkampen som avgörs i Helsingfors Olympiastadion. Ida gjorde ett starkt lopp och blev fyra på personbästa 4.18,58.
På lördagskvällen springer Ida 5 000 m som är en distans som passar henne
bättre.
Klockan 9,30 på söndagsmorgonen tar Ida sedan flyget till Arlanda. Hon hämtas på flygplatsen och får skjuts direkt till Gärdet där Tjejmilen startar klockan 12.00.

Mer om Tjejmilen 2006