Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Test: Asics Noosa FF Herr

Asics Noosa FF Herr

8/10

Vettigt

Låg vikt. Bra dämpning.

Svettigt

Hård hälkappa.

Cirkapris: 1600 kr

Noosa har sedan den första modellen kom för tolv år sedan varit en populär triathlon-sko. 2017 års Noosa är rejält uppdaterad Asics Noosa med det nya materialet  FlyteFoam i mellansulan som ger en responsiv och lätt känsla. FlyteFoam är resultatet av tre års utveckling och fler än 300 testade prototyper. Vad Asics gjort är att man kunnat banta vikten genom att ha en luftigare EVA-blandning och istället förstärkt den med fibrer. Resultatet är i slutändan en lättare sko som ändå har bra dämpning.
En sömlös ovandelskonstuktion med en teknisk mesh som ska möjliggöra användning utan strumpor för ex. triatleten.  Vi rekommenderar ändå en bra strumpa för bättre livslängd och fräschare skor. En wet-grip yttersula  ger bra grepp på asfalt.
Lätt att ta av och på då den är gummerad på översta delen av plösen samt en hälla vid hälen också har en greppyta. Som vanligt när det gäller Asics modeller hade testlöparna delade meningar om hälkappan. Någon tyckte den var för hård och medan någon tyckte att den gav bra stöd även om den gav skavsår med för låga strumpor.

Fakta
Funktion: Neutral
Vikt (US9): 243 gram
Häl till tådropp: 10 mm

Utrustning