Marie kommer till start trots allt

Trefaldiga Stockholm Marathon-vinnaren Marie Söderström-Lundberg kommer till start på lördag. Marie hade bestämt sig för att inte tävla under våren och försommaren på grund av hög arbetsbelastning, men har nu beslutat sig för att springa Stockholm Marathon:

– Det här är min favorittävling. De senaste veckorna har jag funderat över hur konstigt det skulle att kännas att inte stå på startlinjen den 5 juni. Nu har jag beslutat mig för att ställa upp, berättar Marie.
– Jag är inte alls topptränad, men jag vill ändå gärna uppleva Stockholm Marathon.
Inför segern i fjolårets Stockholm Marathon tränade Marie i snitt 17-18 mil i veckan. I vår har krävande arbetsuppgifter fått Marie att skära ned träningsdosen till 12-13 mil i veckan.
– Jag är inte alls i samma form som de senaste åren, och jag vet att jag inte kan vara med och slåss om segern. Men det ska ändå bli roligt att springa Stockholm.
– Jag har inte tävlat sedan Lidingöloppet i höstas, så jag är lite rostig.
Marie Söderström-Lundberg tror att hon kan göra en tid kring 2.45. För tre år sedan noterade Marie 2.31.28 vilket är den bästa svenska tiden någonsin i Stockholm Marathon.
Marie, som tävlar för Hässelby, var trea i sin debut i Stockholm Marathon 1998. Sedan har hon följande placeringar i loppet: 1, 1, 2, 2, och 1.

Mer om Stockholm Marathon 2004