Idioten - en bra kompis på semestern

Ofta kallas träningsmomentet för idioten. Vi kallar det också för det perfekta semesterpasset. Något som man kan springa på en gräsmatta, på stranden eller var man vill mäta upp 40 meter.
Utmana kompisarna eller dig själv med en klocka men börja försiktigt - det här passet kan verkligen bli idiotjobbigt.

Semesterpasset - eller idioten - handlar om att springa fram och tillbaka. Först 10 meter, sedan 20 meter, 30 meter och till slut 40 meter. Totalt blir det en sträcka på 200 meter (2x10m+2x20 m+2x30m+2x40m=200m).
Upprepa ett antal gånger och du får ett pass som ger löpstryka och kondition. Men var också beredd på att starten och stoppen under 40-60 sekunder kommer att ge mycket mjölksyra i muskerna.
– Värm upp ordentligt innan och jogga gärna ner efteråt, säger Anders Szalkai i videon där han får sparring av NHL-proffset Johan Larsson på sandstranden i Sandviken på östra Gotland.

Det här är ett pass som egentligen alla i familjen kan testa, alla kan springa en gång, och med ett antal upprepningar blir det också ett bra träningspass.

Anders Szalkai och Johan Larsson vilade 2,30 mellan sina åtta intervaller i passet, Johan snittade i sanden på 40 sekunder, medan Anders Szalkai var några sekunder efter.
– Det är inte ofta som man har så lång vila men det är bra om man verkligen vill trycka och få effekten som man är ute efter när man ska jobba kortare arbetsperioder som hockeyspelare.
– Som uthållighetsidrottare skulle man kunna korta vilan eftersom vi är dåliga på att framkalla den där riktiga mjölksyran.
Se hela videon här ovan.