Se vår exklusiva samling Marathon-skor

Årets specialsko för ASICS Stockholm Marathon är den nya modellen Asics Gel Nimbus 20, Sedan Asics 2012 gick in som titelsponsor för Stockholm Marathon har det varje år gjorts en speciell version med Stockholms-tema. Skor som kanske till och med kommer att få samlarvärde. Kolla in signatur-skorna i vår exklusiva samling.

2012 års modell – sko med högt betyg

Asics första specialutgåva för Stockholm Marathon var Gel-Nimbus 13. En sko som 2012 i Sveriges största skotest fått betyg nio av tio och som sin specialedition hade unika färger och dekorer:
Asics Stockholm Marathon-loggan var broderad på sidan av skon. Innersulan hade ett tryckt Asics Stockholm Marathon-motiv. På den lilla snörhållaren över plösen fanns siffran 34 - 2012 års upplaga av Stockholm Marathon var det 34:e i ordningen. 

2013 års modell – färgstark favorit

Herrmodellen av Asics Gel-Nimbus 14 med sin unika blå-gula-färgställning blev hett eftertraktad. Skon hade dessutom  Asics Stockholm Marathon-loggan på plösen och tryck på innersulan. 

2014 års modell – hamnade på museum

Riksidrottsmuseumet fick ett par av 2014 års specialsko till en specialutställning i samband med Stockholm Marathon. 2014 års sko var Gel-Nimbus-serien som då kommit till version 16. Asics Gel-Nimbus 16 Stockholm Marathon hade unika detaljer vid snörningen, på hälkappan och dessutom på innersulan

2015 års modell – ett par med olika färger

2015 års specialutgåva inför ASICS Stockholm Marathon var populära GEL-DS Trainer 20, en lätt sko för intervallträning och snabba kvalitetspass. Utgåvan hade en häftig design där höger- och vänsterskon hade olika färg:herrmodellen är svart och orange. ASICS Stockholm marathon-loggan bak på hälen och i plösen, och en karta över banan tryckt på innersulan.

2016 års modell – en sko för mer än löpning

Modellen fuze-X var helt ny - och inte den traditionella löparsko som man kanske förknippar Asics med. En sko som kanske funkade på gymmet, eller som streetsko men var sådär som löparsko.  Stockholm Marathon 2016 tryckt i plösen och även på utsidan av skon precis vid snörningen. Även på sulan finns det ett ASICS Stockholm marathon-tryck.  Se vad testlöparna tyckte om den i Sveriges största skotest 2016
 

2017 års modell – en testvinnare

2017 års officiella sko till ASICS Stockholm marathon är den prisade DynaFlyte i en blågul färgställning speciellt framtagen för maran. Skon är dessutom utrustad med ASICS Stockholm marathon-logga i plösen, sträckan 42 195 meter på tån och banan tryckt på innersulan.
Skon fick mycket beröm i Sveriges största skotest 2017

2018 års modell – text som syns

2018 års officiella sko till ASICS Stockholm Marathon är en specialversion av Asics Gel Nimbus 20. En klassisk väldämpad träningssko och storsäljare. Specialversionen är neongul för både herr och dam med Gamla stans husfasader tryckt på sulan, Kaknästornet på plösen och året 2018 som en tydlig påminnelse om årets mara.

Mer om ASICS Stockholm Marathon 2018