Det är Stockholm Marathon som skapar motivationen

Jörgen Bengtsson hann med 109 allsvenska matcher och fyra mål i AIK innan han tackade för sig. Han kommer ihåg en match mot IFK Göteborg -69 med extra stort välbehag.
- Vi vann med 1-0 och jag gjorde målet. Sen fick jag stå i mål de sista tio minuterna sedan Ronny Gustafsson brutit benet. Det var ju på den tiden det inte var tillåtet med avbytare så dagens spelare får aldrig en sån chans att bli hjälte, säger Jörgen och skrattar vid minnet.

Efter AIK varvade han ner i Spånga och 1982 - hettans år - genomförde han sitt första Stockholm Marathon. Den persen avskräckte inte honom.
- Det följdes av sju raka under fyra timmar med 3.01 som bästa tid men sen tappade jag motivationen, minns han.
Det dröjde ett decennium innan motivationen kom tillbaka i form de extra kilon som hade fastnat på kroppen.
- Nu blir det mitt tredje raka i nysatsningen och jag har gått ner åtminstone tio kilo, framhåller den förre AIK-backen.
Jörgen Bengtsson deltar också i Lidingöloppet och Rösjöloppet men det är Stockholm Marathon som skapar motivationen.
- Det är tillräckligt djävligt för att förbereda sig ordentligt, säger han, och jag tänker nog göra runt fyra timmar den här gången också.
Han har inte släppt kontakten med fotbollen utan han spelar regelbundet med veteranerna och han ses ofta på Råsundas läktare.
- Jag har en grabb, Marcus, som har haft en plats i AIK:s A-trupp de senaste åren så jag har följt med rätt bra, menar AIK-backen som aldrig haft några skador att tala om.
- Jag gav mer än vad jag tog emot.

Mer om Stockholm Marathon 2001