Täta led på pastapartyt

Sol och pasta i en södersluttning. Inte undra på att det var täta led redan på fredagen under uppladdningspartyt på Östermalms IP. 7323 löpare och supportar gästade Pastella pastapaty
- Jättegott. Och skönt att sitta i solen och göra upp taktiken, säger Kjell-Arwe Rydén.

Köttfärssås och pasta ska ta Kjell-Arwe och de 3000 löparna som laddade på pastapartyt på Östermalms IP de 42195 meter runt stockholm på lördagen.
Just det här med att äta rätt har varit någonting som Kjell-Arwe har förbättrat inför det här årets lopp. Då - i förra årets debutlopp - sprang han på 4.06. Nu sitter han i södersluttningen och mumsar. Solen värmer och ett coverband kör 70-talsrock i bakgrunden. Det är så här maratonlöpare vill ladda.
- Bättre träning, bättre kosthåll och bättre skor ska ta mig under fyra timmar i år, hopppas Kjell-Arwe och funderar vidare på om han då ska sikta på halvmaran på 1.50.
Eller är det för snabbt. Eller för långsamt.
Lite längre bort i gröngräset sitter Gunnar Fernqvist och Lena Hasselborn och fingrar på sina inline-skridskor. På lördagen avgörs ju även Metro Inline med 1000 anmälda åkare. Klart att de också ska ha pasta!
Men för en Inline-åkare är inte pastauppladdningen lika viktig som att ha grejorna i trim.
- Förra året tappade jag två hjul på vägen. Det hade aldrig hänt förut och inte efter heller. Jag fick stå på ena skridskon och ta fart med den andra. Det var inte helt enkelt, det kan jag lova, säger Gunnar Fernqvist.
Då rullade han de 10 kilometerna på 34 minuter. I år siktar han och Lena Hasselborn att köra under 30 minuter.
Ungefär lika snabbt som elitlöparna passerar 10 km på...
- Du, de springer ruggigt snabbt i täten. Hur fort förstår man först när man kommer nära, utbrister Lena Hasselborn.
Inline-loppet ska inte kräva lika mycket träning som en hel mara.
- Vi tränar inte så mycket. Det har helt enkelt inte varit tid för det. Men vi åkte hit idag. Det är suveränt att åka inline sådan här dagar när det är halvt trafikkaos i stan av allt studentfirande, säger Gunnar.

Mer om Stockholm Marathon 2001