Jason sist av 10123 deltagare

Jason Slack från London åkte till Stockholm för att bättra på sitt personliga rekord på 5.30. Men någonstans på de 42195 meterna tog det lite stopp, men inte mer än att han som 10123:e och siste man kunde ta sig i mål.

- Det är för många broar här, ler Jason när han gått, nej faktiskt joggat, i mål på tiden 6.06.15.
Första gången i Stockholm, Sverige och Skandinavien vill man ju se så mycket som möjligt. Turist Slack har gjort precis det som varje turist väntas göra under sina dagar i Sverige. Sett slottet och Wasa, men det bestående minnet är de många broarna. Ett tiotal klaras av under loppet. Västerbron glömmer aldrig en Stockholm Marathon-löpare.
- Jag kommer tillbaka, lovar Jason.
10212 löpare och rullstolsåkare tog sig runt banan. Snabbast var faktiskt rullstolsåkaren Pierre Samuelsson, IFK Lidingö på tiden 1.58.24.
Endast två gånger sedan Stockholm Marathons start har så många fullföljt loppet. Rekordåret var 1988 då 10858 fullföljde. 1984 sprang 10568 hela loppet.
Löparna bjöds på minst sagt omväxlande väder. Riktigt soligt och skönt vissa stunder, men också ett störtregn och efter tre timmmar kom...
- ...Hagel! Jag var på Strandvägen och det blev väl lite kallt, säger Rolf Johansson från Skogås.
Men Rolf fortsatte på sin tionde mara. I mål väntade barnen Erika och Martin som fick springa hand i hand med pappa de sista meterna in i mål.
Lite tjuvträning för Martin. På söndagen är det hans tur på riktigt när det är dags för barnens stora fest Minimaran med mål på Stadion.

Mer om Stockholm Marathon 2001