Rockiga "Stockholm Marathon" släpps idag

Hårdrocksång och melodifestival i skön symbios blev nya "Stockholm Marathon" som släpps idag.
– En tuff låt som passar i ett lopp av Stockholm Marathons karaktär, säger låtskrivaren Kenneth Fridén.
Du hör den just nu om tekniken fungerar som den ska!

Från Thore Skogman till hårdrock. Senaste officiella låten för folkfesten Stockholm Marathon kom 1982 och hette ”Följa John i Stockholm Marathon”. Idag släpps den nya låten som påpassligt heter ”Stockholm Marathon” och är betydligt rockigare än Thores slagdänga från tidigt 80-tal.
Kenneth Fridén har skrivit och komponerat den nya låten och meriterade hårdrocksångaren Thomas Vikström sjunger.
– Kanske inte riktigt hårdrock, snarare rock, säger Thomas Vikström om ”Stockholm Marathon”.

Thomas är nybliven frontsångare i Therion, ett svenskt goth metal-band, som blandar klassisk hårdrock med operasång och en symfoniorkester. Thomas Vikström har också ett förflutet i grupper som Candlemass, Stormwind och Brazen Abbot.

Kenneth Fridén var på 80-talet med i gruppen Baden-Baden som gitarrist och slutade bland annat på sjätteplats i Melodifestivalen 1986 med ”Jag har en dröm”. Låten blev en hit på Svensktoppen och låg länge tvåa bakom Styles ”Dover-Calais”. 1987 deltog Baden-Baden återigen i Melodifestivalen. Nu med ”Leva livet” som nådde en sjundeplats.
Kenneths kanske mest kända låtar är från gruppen Busungarnas skivor från 1982-83 ”Äntligen sommarlov” och ”Tomten jag vill ha en riktig jul” är låtar som många känner igen. Efter att ha sålt sitt företag i en helt annan bransch för två år sedan har Kenneth börjat skriva igen.

Kenneth som tidigare i vår även skrev den nya låten till Vår Ruset är nöjd med sin senaste skapelse.
– Någonstans mellan rock och hårdrock. Betydligt tuffare än ”Vårens rus”. Men det tycker jag att det ska vara. Stockholm Marathon är ett riktigt mandomsprov, säger Kenneth Fridén.
På lördag kanske den nya låten kan sporra det stora startfältet till stordåd på Stockholms gator.

Klicka på länken nedan och ni kan lyssna på ”Stockholm Marathon”.

Mer om Stockholm Marathon 2009