Se sändningen från Premiärhalvan, lördag 20 april 10.30

Szalkais sista och annat eftersnack i Forum och bloggar

Kan man springa så långt som 42 kilometer kan man också diskutera det länge.
Eftersnacket på Puls.se:s bloggar och forum handlar nu om Stockholm Marathon.
Anders Szalkai går i mål med sin träningsblogg. I det 42:a (!) blogginlägget berättar Szalkai om sitt Stockholm Marathon.

- Oavsett resultatet var det skönt att nå målet, en viss tillfredeställelse även om det varit lite större om jag nått målsättningen, berättar Szalkai i sin blogg.
- Lite tungt just nu, även om det inte alls är som på elittiden när man missade sina målsättningar. Då var det alltid väldigt ”tomt”, nu vet jag att besvikelsen släpper och snart är de dags för nya träningspass och säkert även något nytt mål.
- Jag väntar med analysen någon dag, men givetvis vill jag försöka se vad som fattades för sub 2.30, men den analysen görs bäst när man inte är besviken längre.

Run for Fun hade roligt
Folket längs banan var en grym motivation för bloggaren Run for Fun som var en av de sista som fick plats i årets lopp.
Men den första maran var lång:
- Efter 20 kilometer slutade jag räkna kilometrar och började räkna att jag bara skulle nå nästa vätskestation.
Men Run for Fun hade också en egen energidepå:
- Jag hade gömt gömt energigel i blomsterrabatterna i mittfåran av Vasagatan utanför Runners Store. Totalt två stycken fanns i hans gömma så han kunde ta en vid varje passering.
- Jag la ut dessa redan dagen innan och låg kvar dagen efter när jag passerade. Dessa var en härlig morot att se fram emot.

Drottningen stod på podie i år
En av maratonlöparnas mest hängivna supportar är LM som skriver i bloggen Drottningen av Puls.
- Efter 15-20 år på mittremsan på Norr Mälarstrand, varav minst tio år med Gurkstånd sadlade jag i fjol om till funktionär. Så i år klättrade jag för andra året upp ett par meter i luften i en byggställning och vistades sedan i drygt fem timmar på cirka 3 kvadratmeter tillsammans med fyra andra funktionärer och servade speakern, min vän Magnus, genom Stockholm Marathons startfält.
- Jag såg många löpare jag känner/känner igen och ännu fler såg mig. Det är SÅ roligt när löparbekanta ropar mitt namn och vinkar!
Mest tittar jag såklart efter pulsare, men en del är även funbetare och ytterligare ett gäng är ultravänner och några stycken är arbetskamrater.
LM radar alla hon såg i sin blogg.

Mer om Stockholm Marathon 2009