Träning

Publicerad • 28 oktober, 2015

Yassos 800 är det omtalade testet för den drivne löparen som vill kolla sin kapacitet på maraton.
Se videon ovan där Anders Szalkai visar hur testet går till men även hur man kan använda sättet att springa 800 meters-intervaller som träning.

Publicerad • 28 oktober, 2015

– Har man ingen som helst aning om var man ska börja träningen för ett maraton så ger kalkylatorn en fingervisning om vad man kan ha för ambitionsnivå.
Träningsexperten Anders Szalkai ger rådet...

Publicerad • 28 oktober, 2015

Finns det en magisk formel som visar hur snabbt du skulle kunna springa maran eller halvmaran efter en bra träningsperiod?
– Jag brukar använda en formel som stämmer bra på många, säger träningsexperten Anders Szalka. Har man ingen som helst aning kan formeln vara hjälp när man...

Publicerad • 23 oktober, 2015

Kanske är det för att det är den perfekta kombon: Träning tillsammans en eller två gånger i veckan och däremellan ett anpassat träningsprogram att följa på nätet.
Eller kanske är det för att träningsexperten Anders Szalkai gör träningsuppläggen.
Hur som helst, TSM Running...

Publicerad • 21 oktober, 2015

På några sekunder förvandlas tunga steg till lätta. Löparen som nyss vägde 55 kilo väger bara 50 kilo. Farten kan skruvas upp utan att varken ansträngning eller påfrestning ökar lika mycket som det brukar göra.
Kolla in när Michael Svensson på Fysiometrics visar det nya...

Publicerad • 8 oktober, 2015

Alla kan träna för att springa ett maratonlopp. Den första utmaningen efter att man bestämt sig är att hitta rätt intensitet. Ett bra sätt är att testa sig själv.
Gör ditt eget testlopp enligt träningsexperten Anders Szalkais instruktioner här nedan och du får en vägledning för...

Publicerad • 14 september, 2015

Hur ska man träna efter en kraftansträngning? Det kan vara Stockholm Halvmarathon eller ett annat lite längre lopp.
– Första passet kan vara en femton minuters jogg, känner man att benen är lite styltiga så blandar man med jogg och gång.
Kolla videon ovan där Marathon....

Publicerad • 10 september, 2015

Hur ska jag springa de 21098 meterna? Fullt ös från början eller öppna långsamt? Orkar jag hela vägen och hur mycket ska jag dricka?
Det gäller att ha en taktik inför starten i ett halvmaratonlopp. Torbjörn Sköldefors tipsar om sex olika sätt att springa Stockholm...

Publicerad • 1 september, 2015

Få en varierad och inspirerande träning i höst. Marathon.se:s träningsexpert Anders Szalkai har komponerat ett höstprogram för höstens löpträning. Tio veckor med förslag på upplägg på fyra olika nivåer. Programmen funkar både i mobilen, plattan och på datorn - och ett 40-tal...

Publicerad • 5 juni, 2015

Löparsommaren kan börja. Träningsexperten Anders Szalkai har ett träningsupplägg med tio veckors träning genom sommarmånaderna med mål att vara i bra form till slutet av augusti. Perfekt och skräddarsytt även för Bellman-löpare!
Programmen finns på sex olika ambitionsnivåer. Är...