Träning

Publicerad • 1 april, 2014

En del tar programmen som ett sätt komma igång. Andra tar träningen för Tjejmilen som ett sätt att utveckla sin träning. Några har höga ambitioner och vill springa sitt livs snabbaste mil.
Oavsett nivå finns det nu träningsprogram för alla Tjejmilen-löpare. Programmen är...

Publicerad • 27 mars, 2014

Korta fartlöpningar över 50-100 meter som i träningslitteraturen benämns ofta som koordinationslopp eller stegringslopp (engelska strides). Övningar som kan ge bättre snabbhet men samtidigt även bättre löpteknik och löpstyrka.
Det låter väl som något alla löpare vill ha och bör...

Publicerad • 24 februari, 2014

Med tio veckor kvar börjar träningen för Vår Ruset. Träningsprogrammen är på sju nivåer med olika målsättningar. För att underlätta valet har träningsexperten Anders Szalkai tagit fram Vår Rusets kilometer-test. Allt som behövs är klocka och en uppmätt kilometer.

Publicerad • 24 februari, 2014

– Målet är att ge bra träning.
Blossom Tainton Lindqvist och Anders Szalkai är överens. Tillsammans står de bakom träningen för alla som vill komma i form till Vår Ruset. Träningsupplägget på tio veckor innehåller detaljerade träningspass och instruktionsvideor.
– Jag...

Publicerad • 12 februari, 2014

Löpträning börjar med att först orka springa. Sedan ökas distansen successivt, löpstyrka, och varierad fart läggs till och så småningom införs allt fler moment. För de som tränat ett tag enligt Anders Szalkais träningsprogram för ASICS Stockholm Marathon är det dags att under en...

Publicerad • 22 januari, 2014

Träningsexperten Anders Szalkai prövar en delvis ny modell i uppbyggnaden av träningen för Women’s Health Halvmarathon.
– Jag har dragit ner på farten på de kvalitativa träningspassen och istället har jag ökat på mängden, berättar Szalkai om det nya upplägget för att på 14...

Publicerad • 15 januari, 2014

Kan man byta ut löpning mot skidåkning utan tappad effekt som löpare? Michael Svensson, tidigare landslagsman på 1500 meter och nu forskare och lärare i idrottsfysiologi vid Idrottsmedicinska enheten vid Umeå universitet, har svaren:

Publicerad • 1 januari, 2014

Träningsexperten Anders Szalkai har gjort sju olika träningsprogram för DN Stockholm Halvmarathon i september. Grundversionerna visar dag för dag i tid och kilometer. Betalversionerna har detaljerade instruktioner och ger tillgång till instruktionsvideor med mer än 25 olika...

Publicerad • 11 december, 2013

Nej, nej, vi ska inte bli några fartpoliser. Men vi ska få hjälp för vår träning genom att hålla koll på farten.
Vad betyder det förresten när det i ett träningspass står att man ska springa en mil i 6.00-fart? Hur gör man för att hålla farten - och är det förresten så petnoga...

Publicerad • 8 december, 2013

Dags att välja träningsprogram för GöteborgsVarvet. För 2014 års lopp har Marathon.se program på sex olika nivåer. Innan du väljer så läs gärna igenom träningsexperten Anders Szalkais lathund.