Träning

Publicerad • 5 juni, 2015

Löparsommaren kan börja. Träningsexperten Anders Szalkai har ett träningsupplägg med tio veckors träning genom sommarmånaderna med mål att vara i bra form till slutet av augusti. Perfekt och skräddarsytt även för Bellman-löpare!
Programmen finns på sex olika ambitionsnivåer. Är...

Publicerad • 1 juni, 2015

Hur går man vidare efter maran?
I lördags avgjordes ASICS Stockholm Marathon och det var många löpare som hade loppet som examen för vinterns och hela vårens träning.
– Nu gäller det att ta lugna dagar, skriver träningsexperten Anders Szalkai och förklarar varför:

Publicerad • 20 maj, 2015

Med mindre än två veckor kvar till maratonloppet börjar förberedelserna och formtoppningen. Marathon.se:s träningsexpert Anders Szalkai går igenom, träning energiladdning och utrustning.
Och hur är det egentligen? Ska man lägga in ett långpass till?

Publicerad • 19 maj, 2015

GöteborgsVarvet är vårens stora mål för rekordmånga löpare, och med få dagar kvar till start hjälper inga extra träningspass för bättre kondition och löpstyrka.
För att kapa minuter på vårt resultat nu, gäller det att bygga upp en mental formtopp och att springa loppet på ett...

Publicerad • 19 maj, 2015

Tävlingsdagen är dagen då det gäller att ha planerat och tänkt klart. Ju bättre förberedd man är desto störe chans har man att genomföra loppet på det sättet man tränat för. Här har vi en minneslista och tips inför tävlingsdagen.

Publicerad • 12 maj, 2015

Så här i maj är det dags att börja tänka på hösten. Eller åtminstone på Lidingöloppet. Träningen för Lidingöloppets 30 kilometer drar igång. Terrängspecialisten Magnus Bergmans uppskattade upplägg finns på fem nivåer för 30 kilometer. Dessutom kommer nu på mångas begäran ett program på...

Publicerad • 11 maj, 2015

Hur ska man klara Västerbron? Hur man ska klara den dubbla utmaningen, den nästan kilometerlånga bron två gånger? Det är den eviga frågan för löparna i ASICS Stockholm Marathon. Det handlar om att ta sig bron som är 650 meter lång och 30 meter hög, men den brantaste stigningen börjar...

Publicerad • 17 april, 2015

En del tar programmen som ett sätt komma igång. Andra tar träningen för Tjejmilen som ett sätt att utveckla sin träning. Några har höga ambitioner och vill springa sitt livs snabbaste mil.
Oavsett nivå finns det nu träningsprogram för alla Tjejmilen-löpare. Programmen är...

Publicerad • 8 april, 2015

Femmilen, 50 kilometer är en magisk sträcka. I skidsammanhang ett kraftprov. För löpare längre än maratondistansens 42195 meter. 50 kilometer är insteget i ultra-marathon-världen.
För alla som vill testa att träna för ett ultra finns nu program på tre nivåer signerade...

Publicerad • 31 mars, 2015

Yoga kan vara andlig och religiös, men det är för träningseffekten som den blir alltmer populär. För löpare kan yoga vara ett bra alternativ till vanlig stretching och töjning.
Testa de fem olika övningarna som instruktören Carolina Söderberg visar i videon ovan!